Frivillige Skolevenner

En Skoleven er der for børnenes og sin egen skyld.

Hvorfor blive Skoleven?

“Tiden, man tilbringer sammen med børn er livgivende. Hvis man som senior ved, at nogle børn venter på én, og at de ønsker at lære noget nyt, og gerne vil tale med én, det giver mit liv indhold og mening.”

“Når jeg ser lyset i børnenes øjne, føler jeg vitalitet og energi, som jeg ønsker at give til de børn, der har problemer med deres indlæring, så de bliver gladere og lettere til mode.”

Hvem kan blive ven med en skole?

At blive ven med en skole kræver ikke nogen speciel uddannelse, men et engagement og glæde ved – sammen med lærerne og pædagogerne – at give skolens elever en rigtig god skolegang.

Skolevenner kan være alt fra studerende til pensionister samt virksomheder og organisationer. Du kan se hvad du kan forvente af skolen, og hvad skolen forventer af dig dels i din Venskabsaftale med Skolens Venner og dels i Skolens Venners Skolevensaftale med skolen.

Hvordan bliver man ven med en skole?

• Kontakt din Skolens Venners lokalforening, der har kontakt til skolerne i din kommune.
  • Du udfylder Indmeldelsesblanketten for frivillige, hvor du fortæller lidt om din baggrund og ønsker.
  • Skolens Venners lokalforening sørger for, at der bliver lavet en Venskabsaftale mellem dig og lokalforeningen. I denne aftale fastlægges de forhold, som du skal samarbejde med skolen under. Bl.a. holder lokalforeningerne introduktionskurser for dig som Skoleven, så du er helt klar på, hvad betingelserne er, inden du starter som Skoleven. Der skal fx være styr på forsikringsforhold, børneattest og andre forpligtelser for dig som Skoleven. Og skolen forpligter sig til at behandle dig ordentligt for din frivillige indsats.
  • Du får en Skolevens-profil, der bliver matchet med en klasse og en lærer på den skole.